Інфраструктура і ІТ

Розмовляв з футболістом в минулому і тренером про футбол, чемпіонат, збірну.
Чому українська збірна вилетіла з Євро-2016? Бо розвалили інфраструктуру підготовки футболістів 7-12, 13-18 річного віку. 15-16 років тому Німеччина теж зазнала поразок на чемпіонатах.
На Євро 2000, німецька команда вилетіла вже у першому раунді, не змігши перемогти у жодній з трьох ігор. Ріббек піддався різкій критиці і поступився місцем на тренерському містку Руді Феллеру. На чемпіонаті світу 2002 від німецької команди не чекали особливих успіхів, враховуючи її невдалий виступ у кваліфікації, адже команда не потрапила на ЧС напряму, а змушена була проходити плей-офф в Європейській зоні.
Що зробили німці?
1. Вивчили досвід успішних країн.
2. Побудували 360 футбольних центрів по всій Німеччині для підготовки футболістів з 7-12 років. Дітям дають базу, відточують правильні навички прийому м’яча і роботи з м’ячем з дитинства.
Лозунг федерації футболу щось таке “Ми не маємо пропустити жодну талановиту дитину!” Тобто, якщо дитина талановита, її візьмуть в центр, дадуть форму, бутси, забезпечать місцем для тренувань.
3. Створили 40 футбольних академій, де діти після 12 років вдосконалюють свої навички , навчаються грати командою, вивчають стратегії, дії в стандартних ситуаціях, тощо.
4. Через 12 років після цього Німеччина почала показувати високі результати.
Євро-2012 півфінал, в 2014 стали чемпіонами світу. Німці йшли до цього 12 років!
Для перемоги створена екосистема, мережа(система, технологія) підготовки гарних футболістів.

Так само українцям в ІТ треба створювати мережу підготовки дітей 10-16 років зі школи. Вже на етапі школи відбирати найздібніших до програмування учнів і надавати їм кращих викладачів, збирати в інтернати з програмування, створювати школи, ліцеї, класи з поглибленим вивченням програмування.
Створити нові навчальні програми ІТ спеціальностей для університетів, інститутів. Навчальні програми для технікумів, училищ, коледжів з програмування на 2-3 роки.Це потрібно робити вже зараз, щоб через 5 років навчальні заклади випускали 10-20 тис. програмістів на рік.
За 5 років, поки діти, студенти будуть вчитись можна побудувати 1-5 технопарків на 10-20 тис. робочих місць. Тільки в такому випадку через 5-10 років в Україні буде 200 тис. ІТ спеціалістів.

Більше статей і інформації про технопарки на сторінці Bucha Technopark
обговорення на startuplevel

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"