Курськ та Суджа



Підсумки 9 серпня (3-й день курської операції). 
 1 ЗСУ зайняла плацдарм і здійснювала зусилля з його укріплення, розгортання логістики і насичення військами.  Можна вже стверджувати, що займати Курчатов і тим більше Курськ ми не будемо. Таких цілей і відповідних ресурсів не було.
 2 Велася розвідка боєм в напрямку на Кореневе (шлях на Рильськ). Чи буде проводитися операція з оточення Кореневе незрозуміло. Так само незрозуміло, чи є у нас ресурси здійснити удар з Глухова на Рильськ. З кожною годиною ймовірність успіху для такого удару знижується, оскільки росіяни активно насичують терен власним резервами.
 3 ЗСУ були активними південніше Суджі, що свідчить про намагання зміцнити свої позиції в районі траси з Суджа-Білгород. А саме з цього напрямку росіяни активно перекидають підкріплення. 
 4 Суджа наразі перебуває в оточенні. Наскільки можна зрозуміти, то в частині міста ще є російські підрозділи. Наші в лоб їх не штурмують. 
 5 Росіяни перекидають на курщину все що є. Зʼявилися повідомлення що під ружжо ставлять навіть співробітників охоронних фірм. Наразі потужних контрударів ворог не здійснював. Але можна припустити, що це питання одного-двох днів. Мабуть, удар буде вздовж трас Курськ-Суджа та Кореневе-Суджа. Незрозуміло хто контролює важливі висоти на північ від Суджі. Вчора була інформація про бої за них (Івниця - Анастасівка - Кромські Бики). Сьогодні з російської сторони була інформація про бої за Малу Локню. А це означає що висоти залишилися за росіянами. 
 6 Сьогодні наші дуже успішно ловили російські резерви на марші. Про знищену колону під Рильськом чули всі. Ще важливішим був удар по аеродрому Ліпецк, де були знищені значні запаси КАБів.
 7 Зараз ЗСУ слідкує за ходом противника. Залишається сподіватися, що у нас в запасі ще є якесь ударне угрупування на іншому напрямку, яке ми введемо в прорив після того, коли росіяни звʼяжуть під суджою свої резерви.
Hoszowski

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"