Іноземні радники, Незнайка на Місяці.

Мене завжди дивувала впевненість "гарвардських" та "чиказьких" хлопчиків давати поради постсоціалістичним країнам. Адже вони, виховані на ліберал-капіталізмі, в країнах з англо-саксонським правом, протестантською етикою не можуть собі уявити соціалістичну економіку, людей, які працюють за $50-200 на місяць, людей які живуть за потрійними стандартами та відкрито брешуть у вічі співрозмовнику!

Вони мабуть не можуть зрозуміти, як людина, яка бреше роками з телеекрану, з трибуни парламенту, яка бере хабарі, звинувачена в корупції може залишатись в політиці, займати високі державні посади.

Давати поради постсоціалістичним країнам щодо реформ, економіки має право лише людина, яка прожила в цих країнах 5-10 років на зарплаті $100-200 на місяць! Бо інакше ці поради не працюють в нашій реальності!
Мені цікаво, іноземні радники в Україні стикались з українськими судами, прокуратурою, податківцями, чиновниками? З чимось подібним в Латинській Америці, Африці мабуть стикались, не вірю, що Україна є настільки унікальною :)
Якщо маєте приклади вражень іноземців від української держави, чиновників, депутатів - діліться!
‪#‎економіка‬ ‪#‎реформи‬ ‪#‎суспільство‬

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"