Bucha technopark


В м. Буча побудовані нові мікрорайони, будинки. Але люди, які купують в місті квартири, будуть приватні будинки змушені їздити на роботу в Київ, бо в Бучі нема робочих місць з зарплатою $1-5 тисяч.
Створення в місті технопарку з офісами для ІТ компаній може частково вирішити питання з створенням високооплачуваних робочих місць. Програмісти з Києва активніше переселятимуться до міста, бо багатьом зручно витрачати на дорогу 5-15 хвилин.
В Бучі за 10 років вже створено інфраструктуру для відпочинку, занять спортом. Створення технопарку сприятиме залученню інвестицій у місто і зростанню кількості жителів.
Запрошую інвесторів, девелоперів, ІТ компанії для розробки проекту ІТ технопарку в м. Буча.
Для початку можна створити пілотний проект на 2-10 га землі з будівництвом комплексу офісів на 2-5тис. кв.м.
Початкові інвестиції - розробка проекту, купівля ділянки і будівництво офісів.

В Україні можна створити комплекс технопарків як поблизу великих міст, так і в маленьких містах з мальовничими краєвидами, розвиненою інфраструктурою. Наприклад для цього підходять Карпати, Прикарпаття, Закарпаття,  річка Дніпро від Вишгорода до Дніпропетровська.
Наприклад цілком реальним є створення каскаду технопарків вздовж р. Дніпро за 5-10 років.
Звичайно можна не розраховувати на державу, а запрошувати українських та іноземних інвесторів. Можна купувати земельні ділянки, або вносити пропозиції обласним держадміністраціям, міським радам  про виділення земельних ділянок 50-100 га під технопарки. 
В Україні 20 років говорять про ІТ технопарки, але жодного досі не створили. Буча може стати першим українським містом, в якому з’явиться технопарк.

Коментарі

  1. Перекладаю на українську: ми побудували житло чорт зна де, купляти його бажаючих мало, тому давайте створювати технопарк! Вкладіться в будівництво офісів (теж чорт зна де), і можливо, наше житло буде продано за ціною Києва..

    ВідповістиВидалити
  2. Ви були в Бучі? В США більшість багатих людей живуть у передмістях. Простіше побудувати технопарк там, де вже є вдосталь нового житла, якісні дороги, дитячі садочки, школи, парки, стадіони, спортивні споруди, парки.

    ВідповістиВидалити
  3. Ось наприклад "Зелена Буча"
    На территории комплекса находятся:
    • теннисный корт;
    • летние площадки;
    • территория 5 га для прогулки по свежему воздуху в любое время суток;
    • вторая территория для организации спортивных мероприятий;
    • сауна;
    • тренажерный зал;
    Территория центра находится под круглосуточной охраной. Для обеспечения безопасности используются охранная сигнализация и другие новейшие технологии.
    Автостоянка на территории центра рассчитана на 25 мест, которая находится под охраной.
    https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%8F-%D0%91%D1%83%D1%87%D0%B0/745993625448864?fref=ts

    ВідповістиВидалити
  4. http://zelenabucha.com.ua/
    Але в Зелена Буча має інший профіль. Навожу як приклад гармонійного поєднання природи і бізнесу.

    ВідповістиВидалити
  5. Моя особиста думка Київ програє Бучі за багатьма параметрами :)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"