Тарас Возняк

Тарас Возняк

Англосаксонські геополітичні тренди і війна в Україні -Світовий океан contra Світового острова

Сьогодні вже всім зрозуміло, що в Україні йде війна не тільки проти України – Україна стала одним з фронтів більш масштабного протистояння, протистояння саме глобального масштабу.
Навряд чи це може нас потішити, бо це означає, що тільки розв’язка цього глобального протистояння, в яке ув’язалося набагато більше геополітичних гравців, ніж видається, вичерпає і конфлікт в Україні.
Для України це агресія Росії і її особиста війна. Але для решти гравців це, як це для нас не неприємно, лише один з конфліктів і навіть гірше – інструментів вирішення своїх проблем чи навіть планів. Тому вони дивляться на Україну і нашу біду чисто інструментально. Тому й не доходять і не дійдуть до їхнього сумління ті жахи, що чиняться на Донбасі чи в Криму. Для всіх геополітичних гравців, які беруть участь у цій грі, війна на Донбасі лиш інструмент. І далеко не факт, що припинення війни, відновлення довоєнного status quo (повернення Криму, звільнення Донбасу) на даний момент є їхньою головною метою. Продовження війни, не дивлячись на жертви, так само може бути бажаним і навіть стимульованим.
«Сьогодні ніхто не готовий наполягати на військовому характері вирішення конфлікту" - сказав президент Європейської Ради Дональд Туск. Тобто, якщо перевести на людську мову, ніхто не хоче вирішення конфлікту, бо інакше він вирішується або після того, як Україну віддадуть на розтерзання і часткову чип повну, пряму чи приховану окупацію Росією. Хто ці «ніхто» – ЄС? США? Чи «хтось» у ЄС та США? З Росією все ясно – вона неприховано робить те, що інші пробують приховати.

Карта іспанської колоніальної імперії 1800 р.

Карта Французької колоніальної імперії 1914 р.


Карта Британської колоніальної імперії 1914 р.



Карта Німецької колоніальної імперії 1914 р.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"