Приватна власність і життя в Україні

Нашему обществу неведома идея собственности и понимание той ответственности, которая возлагается на собственников, на людей обеспеченных и влиятельных. Поэтому у нас такой разрыв между богатыми и бедными (при одинаковой психологии у тех и других). Вырубка лесов, варварская добыча янтаря, разграбление советской собственности (то есть государственной) в 90-х (и до сих пор) с целью прикупить себе пару замков и автомобилей, - все это разоблачает рабскую природу мнимых "собственников", которые ведут себя как холопы, вдруг обнаружившие, что господа куда-то внезапно исчезли. Это банальная истина, но без ответственных собственников у нас не будет ни цивилизованного общества, ни демократии, ровным счетом ни-че-го... Будут орды грабителей, прикрывающиеся красивыми идеями государственной власти, партийности, народных интересов и т.п. Мне говорят - ничего, в третьем поколении эти грабители станут новой аристократией. Отвечаю: не тешьте себя иллюзиями. 
Andrii Baumeister



2014 в столиці держави розстріляли і закатували більше 100 людей - винних не знайшли і не покарали.
За 2014-2016 на війні вбито більше 10000 людей винних не шукають і не карають.
1930-1933 заморено голодом 5-7 млн українців, винних не знайшли і не покарали.
1939-1945 вбито кілька мільйонів українців, винних не знайшли і не покарали.
Поки на землях України держава не поважатиме право громадян на життя, громадяни не довірятимуть державі.
Приватну власність, її недоторканість і захист гарантує держава. 
Якщо держава не може гарантувати право на життя громадянам, які можуть бути гарантії приватній власності? 
Як люди ставитимуться до приватної власності інших людей, якщо навіть право на життя не гарантоване і не поважається іншими людьми?

Ще пару загадок приватної власності.
Case 1. Уявіть собі ситуацію: Людина помирає. Спадкоємці отримують можливість розпоряджатись власністю померлого лише через рік. Що в цей рік відбувається з "власністю", "правом власності" померлого? В якому "статусі" знаходиться в цей рік "власність"? 
Case 2. Одна людина підійшла до іншої, "вдарила палкою", забрала власність. Що відбулось з "правом приватної власності"? 
АРК Крим, Донецька, Луганська область - що відбувається з "правом власності" українців на цих територіях більше двох років?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"