Україна. Повернення своєї історії.

Насправді СРСР приєднав до України Далекий Схід, Сибір, Середню Азію. На жаль українці втратили свої східні колонії.
Русь з 9 століття є імперією. Російська імперія, СРСР лише продовження імперської традиції Русі. Московія - бунтівна колонія Русі, яка на певному етапі виявилась сильнішою за метрополію в економічному та військовому аспекті.
Чи вважаєте Ви Україну імперією?
Взаємовідносини між Україною і Росією чимось нагадують взаємовідносини між Великою Британією і США.
Україні в 20-у столітті вдалось "чужими руками" з уламків Австрійської та Російської імперії відновити практично більшу частину території Русі 9-13 століття.
В певному сенсі навіть не так важливо частиною якого імперського чи державного проекту були землі Причорномор'я останні півтори тисячі років. Держави, імперії виникають та зникають. Народ залишається на своїх землях і час від часу генерує новий імперський проект.


Україна. Повернення своєї історії. Частина 1


 Частина 2


 Частина 3

Поширення української мови зі збірника «Слов'янські старожитності» чеського вченого Лубора Нєдерле, 1902-1924 рр.



Імперія сколотів

Насправді ж “сколотська” або “скитська” (зрубна) культура прийшла на зміну попередній “самаро-кімерській” (катакомбній) з такою ж закономірністю, як у ХХ ст. в Україні на зміну “радянському соціалізму” прийшов “олігархічний лібералізм”. Ідеологічна надбудова помінялася, а етнічна основа продовжувала існувати і далі. Так завжди було і ще буде не раз. Автор “Велесової книги” з ностальгією згадував про доскитські часи: “... бо були кіморії, також отці наші. А ті римлян потрясали і греків розметали, як поросят устрашених...”
Невигідна Скитія

Вихід для українців в 21-25 століттях нічим не відрізняється від І тис. до н.е. - 1200 р н.е. - колонізація земель на схід, захід і північ від Причорномор'я.
Вже зараз нова навала українців обживає простори Італії, Іспанії, Польщі та інших дрібних країн ЄС.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"