Мова і культура

 Навіть якщо мову швидко можна вивчити(Кучма, Янукович, Азаров, ...), то культуру важко змінити. Для цього потрібно зруйнувати до основ особистість людини і зконструювати, побудувати іншу особистість з іншою культурою.
Навіть більшовики-комуністи з системами виховання дитячого садочка, школи, армії, вищої освіти не змогли з українців створити "радянську людину" за 70 років. 
Саме тому, що культуру змінити найважче, були застосовані голодомори, війни, геноцид, репресії, ув'язнення і тотальне винищення людей іншої культури в СРСР.

#Мова і #культура - оcнова людської особистості.
За мову і культуру воюють українці з чужинцями вже сотні років.

Молодим людям, які емігрують закордон, з дитинства прищеплюють "західну" культуру, певні цінності, навчають англійської, німецької, французької, іспанської, польської мови.
Людина, яка з дитинства дивиться голівудські мультфільми, фільми, слухає "західну" музику, легше емігрує в Європу.
Для чого розказувати, якщо я сам у 1987-2000 роках був молодим і на собі відчув вплив західної культури? Від мультфільмів про Скруджа МакДака, "Том і Джері", Вудді Пекера до фільмів і музики, пісень Стінга, Моріконе, Джо Дассена, Сандри, Cris Rea, гуртів "Europe", "Bad boys blue", "Scorpions", "Metalica" та десятків інших.

Різниця між СРСР, РФ і ЄС, США лише в тому що совєти застосовували переважно грубу силу, а "захід" розумніший і використовує Soft power, Smart power.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"