Кривава стаття кодексу

#Водії мають самі усвідомити, що безпечна #швидкість у населених пунктах 50 км/год, за межами 80-110 км/год.
Порівняйте з статистикою війни:
на війні щодня 0-3 вбитих, 5-10 поранених
на дорогах #щодня  близько 10 вбитих, 100 поранених.

Усвідомте, що кожен водій, який використовує "легальне перевищення" 20 км/год і їде по місту зі щвидкістю 80 км/год, за містом 130-150 км/год і більше - потенційний вбивця.

"В минулому році на всіх дорогах загинули понад 4 тис. осіб і постраждали більше 31 тисячі, це страшна цифра", - заявив Новак.
За його словами, за рівнем смертності на дорогах Україна є одним "лідерів" серед країн Європи. "Загальні втрати від ДТП в Україні за рік складають біля 2% ВВП. Відповідно до європейського методу розрахунків, втрати України від аварій на дорогах - біля 40 млрд гривень на рік", - зазначив Новак.
Смертність на українських дорогах одна з найвищих у Європі

14.03.2009
"Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Правил дорожнього руху", яким пропонується підвищення максимально допустимої швидкості в середньому на 20 км/год, викликав жваве обговорення в суспільстві. Адже практично кожен громадянин є учасником дорожнього руху і, відповідно, розуміє, що будь-яке послаблення для тих, хто любить промчатися з вітерцем, відіб‘ється на безпеці інших, може становити для них потенційну загрозу. Саме через ігнорування вимог швидкісних режимів скоюється значна частина дорожньо-транспортних пригод. Лише упродовж минулого року на автомобільних дорогах країни сталося понад 51 тисяча ДТП з потерпілими, в яких загинуло майже 7,7 тисячі осіб та понад 63 тисячі травмовано.
Досвід європейських країн у питаннях обмеження швидкісних режимів транспортних засобів, де стан вулично-дорожньої мережі набагато кращий, ніж в Україні, свідчить, що в населених пунктах дозволена швидкість становить від 48 до 60 км/год, за межами населених пунктів (дороги загального користування) від 70 до 100 км/год, на автомагістралях (автобанах) від 90 до 130 км/год"
МВС вважає недоцільним змінювати швидкісний режим руху 

Кривава стаття кодексу України про адміністративні правопорушення:

Стаття 122. Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху

Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, -

 тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 50 штрафних балів.

Водії можуть самі усвідомити, що безпечна швидкість у населених пунктах 50 км/год, за межами 80-110 км/год?
Чи тільки "держава" може заборонити або дозволити українцям вбивати один одного?  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"