Час

Коли люди на певному підприємстві, в компанії, організації, установі, корпорації зібрались і самі вирішили: замість 9 ходимо на 8, бо сонце "раніше встає" - це #свобода вибору.
А коли держава вирішила перевести стрілки годинника для всіх людей - це #диктатура.
В країні 11 млн пенсіонерів, 3 млн дітей дошкільного віку, 5 млн школярів, 1-2 млн безробітних. Чому 20 млн людей мають страждати через переведення часу для 10-20 млн "працюючих"?
Новини, телепередачі, серіали в інший час. Розклад потягів, роботи магазинів, організацій, установ, перерви на обід.
Не може людина, яка не працює, жити поза життям суспільства, вона постійно контактує з іншими.
Окрім "маргіналів" (відлюдники, тощо).
Простий приклад: навіть якщо спробувати жити без годинника, то люди поруч все одно починають діяльність на годину раніше(пізніше) відповідно звуки авто, трамваїв, потягів, електричок.
Якщо в сім'ї є людина, яка "страждає" від переведення часу, то всі люди поруч теж це відчувають. Емпатія, дзеркальні нейрони, біоритми...
Ця проблема вже багато років існує. Якраз в РФ позбулись цієї ганебної практики. Китай здається навіть не запроваджував.
Щоб вирішити проблему достатньо рішення ВРУ, уряду. Але бездіяльність влади навіть стосовно такого питання зайвий раз підкреслює повну неспроможність.
В США, Канаді, В. Британії, ЄС теж переводять годинники 2 рази на рік, але в цих країнах негативний вплив на здоров'я хоч якось зкомпенсований високим добробутом, рівнем медицини.

Чому в Росії, КНР(Китаї) відмовились від цих тортур?
Самій "традиції" близько 100 років.

"Але справжнім піонером запровадження літнього часу стала Німеччина. Під час Першої світової війни, 30 квітня 1916 року тут пересунули стрілки годинників на годину вперед, а 1 жовтня 1916 р. — на годину назад. Невдовзі такі ж зміни запровадила Велика Британія. 19 березня 1918 року Конгрес США запровадив поділ на часові пояси й застосування на період війни літнього часу — з метою заощадження палива, що його використовують для генерації електричного струму. Після певної перерви 1966 року Конгрес ухвалив Uniform Time Act, вперше запровадивши літній час у мирний період.
У Росії перехід на літній час вперше відбувся 1917 року. З 1930 р. зміщений на годину час почали застосовувати на території СРСР цілий рік, називаючи такий час «декретним». А з 1981 р. запровадили сезонні відмінності між літнім і «зимовим» часом, без скасування «декретного», внаслідок чого літній час відрізнявся від поясного на цілих 2 години. 2011 року президент Росії Д. Медведєв видав указ, згідно з яким після переходу на літній час у березні 2011 р. подальші переведення годинника були скасовані. 
"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"