Чому демонтували СРСР?

1. Розвал СРСР і утворення 15 незалежних держав - план партії і КДБ? Мета - інтегруватись в світові фінансові, кримінальні, банківські, економічні структури.
2. Якщо партія і спецслужби спланували розпад СРСР, то на яку глибину було здійснено планування 25, 50 років?
3. Наскільки керованими є розвиток і занепад держав, економік, територій, суспільств, війни, революції, НТ прогрес, розвиток технологій?

Назвіть причини розвалу #СРСР(#СССР).
Проаналізуйте названі причини і порівняйте їх з такими самими процесами в 1922-1990 роках.
Є підозра, що просто провели реструктуризацію держави відповідно до канонів бізнесу і передових розробок корпоративного управління 1980-1990. Так само в 1990-2010 ділять корпорації на кілька незалежних підрозділів фінансово і організаційно.
План був розділити "великого кита на зграю швидких дельфінів". Вийшов менший кит та зграя дельфінів.

Є просте пояснення і причини розвалу СРСР.
Еліти прийняли рішення провадити політику під кодовою назвою "збагачуйтесь".
Економічна система вже не вдовільняла апетити еліти (партійних функціонерів і спецслужб).
"Вади" державного ладу і економіки СРСР: відсутність способів легального збагачення, виводу капіталів за кордон, створення великих капіталів, побудови маєтків, високі видатки на соціальну сферу, перерозподіл суспільного продукту більш-менш рівномірно на все населення, відсутність механізмів легалізації кримінальних і цехових капіталів.


Проаналізуйте ключових дійових осіб в політиці, бізнесі 1990-2016 років. Це ті самі радянські люди з тією ж філософією і мисленням 1970-1990 років.
Про військових, спецслужби взагалі говорити не доводиться. Якщо Україна намагається змімікрувати під NATO, то в РФ, Білорусі така само армія як і 26 років тому.


Якщо Україною, РФ, Білоруссю керує та сама еліта СРСР то чому більшість населення вважає що СРСР розвалився?

Демократію побудували, англо-саксонське прецедентне право впровадили, є захист приватної власності, свобода слова, зникли репресії каральних органів держави?
Економічна система в СРСР називалась державний капіталізм. Капітали, управління активами 250 мільйонної країни концентрувалось в руках 3-4 млн членів партії. Що принципово і кардинально змінилось за 26 років? Капітали зконцентрувались в руках 5-10 тисяч родин?
Це ще більша концентрація капіталу ніж була за СРСР. Державно-приватний капіталізм.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"