Цивільна оборона

    Масованої втечі населення з Маріуполя не вийшло, бо в Україні 20 років вже нема навчань з цивільної оборони.
Влада, як місцева так і центральна не готова до масованих ударів артилерії та авіації по містам. Люди (мирні мешканці) не навчені основам ЦО, що і як робити у випадку авіанальоту, обстрілу з ракетної та ствольної артилерії. Я вже не кажу про навчання у випадку застосування ЗМУ. Бомбосховищ нема, або вони не працюють.
      Від масових навчань в містах з цивільної оборони СРСР відмовився в 70-х рр минулого століття. Бо навчання в Києві у 70-ті призвели до повного колапсу міста.
      Армія вже кілька місяців воює, через місяць вже рік з початку агресії. Ви бачили хоч на одному телеканалі навчання з цивільної оборони? Статті в інтеренет були, але в березні і всі про них забули. Недопрацьовує військова журналістика. Якісних програм з аналітичним розбором минулих боїв та воєнних операцій квітня-грудня 14 року на телебаченні годі чекати.

   Хтось відновив в новому навчальному році ДПЮ в школах? Вчителі чи військові розказують дітям на уроках як себе вести, коли дитина опиниться в зоні воєнних дій? На підприємствах, в навчальних закладах, держустановах провели 3-5 навчань з ЦО?
Суспільство ще не змирилось з думкою, що в Україні війна.
60-80% громадян досі вважають, що в Україні нема війни, про це їм розказує вже рік влада, телевізор, засоби масової інформації. Людям варто казати правду, якою гіркою вона б не була.
Народ має бути готовим до будь якого сценарію.

P.S. По новинах на телеканалах показали як в Дніпропетровську розмістили дітей з прифронтових міст. Певна робота ведеться, достатня чи ні час покаже.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"