Мистецтво жити

Більшість людей в Україні обурююється тому стану речей, який є в країні.
Але чому наше суспільство влаштовано так, а не інакше?

Суспільство складається з людей, які мають власні бажання, думки, мрії, вибирають певний спосіб життя. В результаті складається певна ментальність окремих груп в суспільстві.
Якщо кожного з Вас спитати: "Що ти хочеш від життя? Яка твоя мета?" то часто можна отримати кілька схожих відповідей:
щастя, багатства, кохання, гарну сім’ю, повагу, визнання суспільством, отримати владу, перемогти ворогів, побудувати краще життя, тощо

Якими методами люди досягають цілей в житті, хто їх цьому вчить?
Сім’я, оточення, релігія, книги з досвідом минулих поколінь і сучасників, інтернет-ресурси, психологи, тренери, коучі.

З сім’єю все зрозуміло, кожен з нас отримував настанови батьків, братів та сестер.
Сучасна школа вже не має того впливу на учнів, який був в 10-20 століттях, можна сказати що школа самоусунулась від виховання особистості.

Релігія. Релігія, церкви вчать як правильно жити, але їх настанови кілкасотлітньої, або тисячолітньої давнини перевантажені релігійними практиками, величезними за об’ємом текстами. Можна сказати, що релігії є непрактичними, методи мало привабливі для сучасної людини.

Сучасна людина в Україні є продуктом реміксу величезної кількості настанов та практик. Більшості з нас відомі настанови комунізму, соціалізму, капіталізму, кількох релігій, магічні обряди та практики, вченння сучасних методик тренерства, НЛП, коучинг, лідерство.
Що таке коучинг? Ось цитата з wiki:
Тім Гелвей, каліфорнійський тренер з тенісу, в кінці 60-х років придумав новий вид підготовки спортсменів і назвав його "the inner game" - "внутрішня гра". У результаті з'явилися його перші курси: "Внутрішня гра в гольф", "Внутрішня гра в теніс" і т. д. Гелвей сформулював свою головну ідею коротко і ясно: супротивник, який знаходиться у власній голові, куди небезпечніший того, який по той бік сітки . По суті, ця думка і лягла в основу теорії коучингу. А потім багато керівників компаній, любителі пограти в теніс і гольф, зрозуміли, що ідеї Гелвея можуть бути корисні їм у бізнесі.
На сьогоднішній день найбільше поширення коучинг отримав у США та Японії. Там питання ставиться так: успішний підприємець не може існувати без наставника. Одним з найбільш видатних коучів сучасності Манфред Кетс де Вріс запровадив використання психоаналізу у коучинг-практиці. На його думку підсвідоме і минуле людини має ключовий вплив на психологію та управлінську поведінку керівників. Всесвітні корпорації, такі як Siemens, Boeing, Motorola, широко використовують послуги коучів, адже, за оцінкою інституту Гелопа, ефект застосування коучингу в компанії в 6 разів перевищує витрати на нього. З іншого боку, він сьогодні виступає просто елементом "правильного" бізнесу. 

Коучинг





Які сучасні методики допоможуть українцям збагнути, що вони скачуть на дохлій коняці?

В житті є кілька простих методик для того щоб життя якісним, повноцінним і приносило задоволення:
Здорове харчування та спосіб життя, фізичні вправи. Правильне ставлення до подій, людей, новин, праці у щоденному житті. Правильне мислення, розумна поведінка.

Як цього досягти? 

Напевне збиратись в групи, влаштовувати зустрічі і обмінюватись досвідом. В містах України є багато публічних просторів, де можна проводити такі зустрічі. Від маленьких груп в 3-10 людей, до кількох десятків та сотень. Наприклад в Києві поблизу арки Дружби народів є маленький амфітеатр, де можна розмістити кілька десятків людей.
Оголосити тему для обговорення в соцмережі, вибрати місце (парк, коворкінг, стадіон, майдан, або інший публічний простір), запропонувати людям бути спікерами. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"