Суспільство майбутнього

Тільки вчора думав над проблемою великих міст і постійних конфліктів в суспільстві. Від маленького села на 500-1000 людей до великого міста в 1-5 млн жителів.

Люди живуть поруч з людьми, з якими не дружать, не спілкуються.
В Києві щоб поспілкуватись з другом потрібно витратити півгодини-годину щоб доїхати один до одного. 

Що робити, якщо людина живе в передмісті з одного боку столиці, а друг в протилежному передмісті. Їхати через все місто? А якщо друг живе в іншому місті, іншій країні, а хочеться перехилити чарчину, подивитись фільм, футбол або просто пройти пішки і поговорити?

В Україні з'явилась нова ініціатива Жителі
Проблема в тому, що більшість людей не зможуть домовитись одне з одним навіть якщо будуть знайомі. Приклади ОСББ це яскраво показують. Конфлікти і різні інтереси будуть завжди. Подивіться на Верховну Раду України. Цим 400 людям завжди важко домовитись!
Те саме в будь-якій спільноті людей чисельністю від 5 до 1000.
Навіть в сім'ї, де люди знають одне одного багато років трапляються конфлікти, бувають різні погляди, різні смаки, уподобання.

На вашій вулиці, в кварталі поруч з Вами живе кілька друзів в "пішохідній доступності", в радіусі 1-2 км від вашої оселі? Ви щаслива людина! 
Для переважної більшості людей це не так. Чи є вихід? 

Багато з Вас захопились таким винаходом сучасності як соціальні мережі. Саме за допомогою них можна частково вирішити проблему. В кого десяток друзів, послідовників(followers) в інших - декілька тисяч. Рецепт простий. Одна людина, назвемо її "вожак" каже, що живе в певному місці і повідомляє про це всім друзям. Решта людей намагаються переїхати поближче до друга. Зняти квартиру, будинок або купити нерухомість поруч.
Можна створити навіть стартап, мобільний додаток який допоможе людям зрозуміти де живуть їх друзі. Чи є можливість переїхати в сусідній будинок, на сусідню вулицю.

Звичайно є проблема. В сім'ї 2-5 людей, кожний зі своїм колом друзів з різними локаціями.

Але кожен з Вас хоче щоб поруч жили рідні, близькі до Вас за духом, стилем життя, поведінкою люди. Щоб кожного ранку Ви могли вітатись і посміхатись сусідам! Це чудово.
Що може бути краще за життя поруч з людьми які Вас люблять, яким Ви подобаєтесь, які подобаються Вам? Намагайтесь жити поруч. Засновуйте власні поселення для друзів.


Просто мені
Так хочеться 

Бути там де і ти



Не питай Океан Ельзи, Святослав Вакарчук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"