Меншовартість

Втікають бо там цивілізація. А у нас буде — великі податки і навколо гімно. Що адекватна людина зробить в такому випадку?

Вичавлюйте меншовартість з себе по краплі... Потрібно відмовитись від погляду, що все навколо гімно. Бо з гімна виростають пшениця й жито, квітучі сади, величезні врожаї :)
З питання меншовартості витікає питання еміграції в країни, де живуть "кращі" люди, які спроможні створити держави з ефективними соціальними системами.
Ці держави мають людську бюрократію(пристосовану до локальної ментальності), ефективні фінансові системи, якісні дороги, простіше законодавство, ефективну поліцію, сильні збройні сили.
Свої  суспільні системи провідні держави створили самотужки за останні 30-50 років. Типовий українець-емігрант зневірився у співвітчизниках, у їх можливості створити ефективну і комфортну для проживання державу.
Основним стимулом для переїзду є суспільство, гуманні соціальні стосунки між простими людьми, між громадянами та представниками влади. Але будь-яке суспільство є віддзеркаленням нашої суті, пануючих настроїв, бажань, мрій у суспільстві. Колективний українець приводить до влади людей, які є відзеркаленням його самого.

Тож потрібно працювати над собою щодня, кожному з нас, щоб в результаті індивідуальних змін наших особистостей змінилось все суспільство. Варто почати і торувати шлях змін.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"