Власність і цінності

Завжди були шанувальники "#copyleft".
Авторські права, #copyright це інструмент ліберастичного капіталістичного суспільства для перерозподілу суспільного продукту. Якщо людина може вільно скачати в інтернет щось, то який сенс її в цьому звинувачувати. Ноосфера, інтернет є надбанням всього людства. Спроби "нарізати" собі шматок ноосфери і заробити на ньому завжди викликатимуть спротив частини людства.
Міняйте модель бізнесу, заробляйте на чомусь іншому, а не на химерних авторських правах!
Дивує спроба капіталістів звинуватити постсоціалістичні суспільства у піратстві, порушенні авторських прав.
Ви розумієте, що ці люди не мають уявлення і поняття про власність? Приватна #власність для них не існує і не є цінністю.
Потрібно десятки років, виховання кількох поколінь з прищепленням цінностей приватної власності. Можливо знадобиться кілька століть. Від родового ладу до феодалізму, капіталізму людство йшло кілька тисячоліть. Соціалізм повернув #цінності "первісного періоду".
Цей досвід людина засвоює на генетичному рівні. Якщо вона почала жити цінностями родини, сім'ї, або всього суспільства, народу, нації то цей досвід передаватиметься з покоління до покоління. Лише винищення генетичних носіїв, голодомори, війни дозволяють "швидку" корекцію за 20-50 років.
Цінності індивідуалізму, приватної власності в українському суспільстві намагаються відновити вже три десятиліття. Але якщо поруч народ з іншими цінностями, в самому суспільстві адепти протилежних цінностей, то цей процес буде дуже повільним.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"