"Чорнобильська молитва"

Список літератури людина має створити сама!
Ви ж не хочете жити чужим життям? Особливо це стосується дітей. Школи руйнують людей, формують населення своїми списками обов’язкового читання, програмами з літератури.


Mychajlo Fesenko Що це ви пишете, шановний?
Значить, коли я читаю Алєксієвич за рекомендацією Забужко, а пані Оксана цю письменницю рекомендувала як маст рід раніше від Шведської академії і дізнався я про неї лише завдяки Забужко, я живу чужим життям?!
Цікава логіка.


Tim Vlasyuk Mychajlo Fesenko Так. Можна подібним чином перефразувати. Коли людина живе не власним розумом, а за порадами авторитетів: рідних, коучерів, письменників, колег, політиків, тощо. Звичайно це дещо гіперболізовано.

Tim Vlasyuk В дітей є своє життя, свої суспільні і історичні умови.
В той же час батьки, вчителі намагаються нав’язати дітям стереотипи поведінки попередніх поколінь від міфів Вавилону, Асирії, Древньої греції до російських та українських класиків 18, 19, 20 століття.
Так було влаштовано людство сотні років. Так в більшості випадків влаштоване сучасне людство.
Одним потрібні моральні авторитети, приклади попередніх поколінь, принципи, схеми устрою суспільства. Иншим схеми, моделі поведінки, стереотипи попередніх поколінь не потрібні. Часто це призводить до революцій в різних сферах людського життя. Українці живуть в одну з подібних революцій свідомості, суспільного та державного устрою.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"