Князі, царі, імператори, олігархи

Хто такі князі-рюриковичі для українців? Хіба не зайди варяги(шведи), які століттями збирали данину з наших предків?
Чим князі 9-13 століть відрізняються від окупантів країни 16-20 століття?
Древляни вбили Ігоря - засновника династії рюриковичів за збір данини.

"Убитий слов'янським племенем деревлян за грабунки, непомірний збір полюддя і данини. "
Спочатку варто визначитись хто для наших предків були князі Ігор, Святослав, Володимир, Ярослав, і їх нащадки.


"Полю́ддя (від «ходіння по людях») — збирання данини у формі натурального оброку з підлеглого населення в Київській Русі, що його провадив кожної осені київський князь або його намісник. На думку деяких дослідників полюддя було формою розплати князя з дружиною, власне ж данина йшла на користь самого князя. Збирали хутро, мед, зерно, гроші тощо. Розмір данини точно не було визначено, що призводило до зловживань. Виїжджаючи на полюддя, князі та їхні слуги грабували населення і чинили над ним насильства."



"Грабували населення і чинили над ним насильства" - хіба не те саме робили польські магнати, російські царі і імператори, більшовики???
Чим тоді відрізняються князі з дружиною варягів які грабують і гвалтують населення, продають у рабство (невільничий шлях з варягів у греки) від більшовиків, які грабували, депортували українців у 20-му віці?
Чим князі відрізняються від сучасних завойовників зі сходу, з якими йде війна останні 300-400 років? Князі відрізняються від бандитів, рекетирів 90-х років минулого століття?

Чим князі 9-13 століть, магнати 16-17, царі імператори 18-19, комуністи 20 віку відрізняються від олігархів, чиновників, які грабують населення, сприяють еміграції  і збирають податки останні 26 років?

Українці, суспільство сприймають князів, магнатів, королів, шляхту, царів, імператорів, олігархів, можновладців, злодіїв, бандитів як "своїх" чи як "чужих", "ворогів"?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"