Авторитетний церковний ієрарх

"Виявляється, відповідно соціологічних досліджень, найбільш авторитетним церковним ієрахом для українців є Римський Папа. І що ми за православний народ такий?" Петро Кралюк
На чому грунтується така заява? Скільки разів Римський Папа звертався до українців українською мовою, скількі разів відвідував Україну за останні п'ять років?
Як може церковний ієрарх, який не володіє мовою людини і не спілкується з людиною постійно(щодня, щотижня), бути для людини якимось авторитетом?
Для людини духовним авторитетом є той служитель церкви, релігії з яким найчастіше людина спілкується в реальному житті, наживо.
Ви з місцевим отцем, ксьонзом, ламою спілкуєтесь значно більше ніж з папою, митрополитами, патріархами і вони задовільняють Ваші духовні потреби. Тому місцевий служитель культу є авторитетнішим для людини ніж голова церкви.
Якщо людина зодовільняє духовні потреби з батьками, дітьми, друзями, колегами в близькому спілкуванні, то ці люди будуть значно авторитетнішими за всіх церковних ієрархів.
Людина не має шукати авторитетів, гуру, вчителів, авторитетних церковних ієрархів. Кожна людина у Вашому житті може стати потенційним "вчителем", якщо вона відповідає виклику душі і задовільняє духовні потреби.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"