"Наголос з Наталкою Струк", гість: журналіст, політичний оглядач, письменник Остап Дроздов

Остапе, де для Вас закінчується західна Україна?
Хіба голосування за Садового не є чинопочитанієм?
Українцям Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Чернівецької областей призначають голів ОДА з Києва і люди не протестують, терплять! Хіба це не чинопочитаніє? Чому українці не обирають голів ОДА?
Вживання журналістами слова "губернатор", коли в Україні нема ні губерній і такої офіційної посади з того самого дискурсу.
"Губерна́тор — офіційний представник влади, голова місцевого підлеглого уряду колонії, штату, території тощо."
Якщо розглядати області як колонії, то можливо це має певний сенс. Варто в такому випадку задати питання чиї колонії?

Звичайно це не закид лише перерахованим областям. Одеська, Харківська, Дніпровська, Запорізька, Херсонська мають ті самі проблеми і це нас єднає. Культура українців має певні регіональні відмінності, але це спільна культура. Вона об'єднує досвід сходу, заходу, півночі, центру і півдня. Досвід, практики, цінності, культуру століть держав, імперій, колоній.

Ви вірите, що система виборів, демократії дозволяє висунути, обрати ефективного, кваліфікованого, компетентного голову села, міста, області, країни? Як сотні тисяч або мільйони некомпетентних людей можуть обрати компетентну людину на посаду?

Часто десяток розумних людей не можуть обрати поміж себе найкомпетентнішого.
Кому є альтернативи на місцевому і державному рівні? Де ті середовища з яких можуть з'явитись альтернативи головам міст, областей?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"