Гроші, мова і колонізація

Якщо Ви задаєте собі питання як вдалось полонізувати у 16-17 віках, русифікувати у 17-20 віках українців, то відповідь лежить на поверхні. Використовували простий інструмент - гроші. 
На прикладі англійської і польської мов можна дослідити процес добровільної колонізації населення України у нову добу після 1990 року.
Все геніально просто.
Знаєш англійську мову і вільно розмовляєш - можеш претендувати на заробітну плату від $1000 до $3000. Якщо пощастить можеш емігрувати в "метрополію" і заробляти значно більше.
Якщо знаєш польську мову - можеш претендувати на заробітну плату від 2000 до 8000 злотих або $500-$2000.
Якщо знаєш тільки українську мову то зможеш заробити від 3200 до 10000 гривень, або $120-$400.

Завдяки такому простому інструменту як гроші і різниця в заробітній платні населення за 1-2 покоління швидко вчить мову і переймає культуру колонізатора.

"Українська" влада в процесі колонізації населення йде ще далі. Час від часу правляча верства подає законопроекти, які зобов'яжуть чиновників володіти англійською мовою.

"З 2019 року знання англійської мови буде однією з умов для номінування на державну службу. Ті, хто бажає стати державним службовцем, крім української мови повинні знати англійську мову на базовому рівні", - сказав Петренко.

Якщо держава проводить таку політику колонізації українського народу, то ніякі закони "про захист української мови" не допоможуть.
Можна роками обурюватись масовій еміграції, занепаду української мови, але якщо не виправити політику, то вже через одне покоління значна частина українців буде англоїзована.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"