Які книги можна порекомендувати для військових ЗСУ українською мовою?

Cмак споживача(читача) можна виховувати і розвивати. 
Як вояки можуть використовувати літературу? Що їм цікаво читати?

1. Є потреба почитати казку дитині 2-8 років по телефону, щоб дитина звикала до голосу батька. Бо діти банально відвикають від голосу людини за кілька місяців. Відповідно мають бути різні казки.
2. Щоб налагодити стосунки з дітьми 7-16 років треба читати щось зі шкільної програми - можна допомогти дитині написати твір, поговорити про навчання.
3. Коли солдат приїздить у відрядження в тил, демобілізується, то йому потрібно знайти жінку. Жінки люблять поезію. Відповідно солдат має знати напам'ять десятки віршів з любовної лірики щоб декламувати для коханих.
4. Для власного читання. Тут краще запитати в самих військових, що їм цікаво. В кожного власний досвід читання, улюблені автори.
5. Сучасна українська література. Військовий має бути обізнаний в тих тенденціях, що відбуваються у суспільстві. Знати що читають жінки 16-30 років. Що читають в тилу рідної країни щоб мати культурний зв'язок з Великою Землею, а не випадати з культурного життя країни на рік або більше.
6. Книги з інформаційної війни, спеціальних операцій, психології, керівництва та управління.

7. Література з бізнесу і економіки, про відкриття власної справи, створення команди на підприємстві, побудова стратегії компанії. Адже війна колись скінчиться і потрібно буде пристосуватись до мирного життя. Військових часто беруть в бізнес після служби.
Упевнений, що, як у бойовій обстановці, в команду потрібно залучати тільки високих професіоналів, яким довіряєш, бо від них залежить усе – і твоє життя, і ефективність виконання того чи того завдання. Так склалося, що нині в моїй компанії працюють сім офіцерів запасу, які є надійними людьми, що звикли тримати удар і не підводити. Вони постійно вдосконалюються і працюють в умовах нормальної, «цивільної» конкуренції. 
Iнтерв'ю пана Дмитра Чубенка, генерального директора ДП «Провітерм-Україна», журналу «Економічний часопис-ХХI»
Стаття стара, але світ і психологія людей змінюються повільно. В бізнесі завжди цінуються люди, які звикли досягати мети, керувати людьми або підкорятись наказам.
В економічних часописах України тема офіцерів запасу в бізнесі розглядалась кілька років тому. Колишніх військових цінують в бізнесі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"