Українці

Те, що 60% українців не їздили до інших областей, а 80% жодного разу не були за кордоном не має Вас дивувати. 60-80% українців живуть бідно і за 25 років не могли собі цього дозволити.

Часто людям просто не цікаво, як живуть в сусідній області, районі, або навіть сусідньому місті, селі. Це психологічна риса.
Завдяки Чорнобилю мав змогу відвідати кілька областей України ще в 10-16 років був вражений тим, на скільки відрізняється менталітет, звичаї, поведінка людей в різних областях України. Часто порівнюю жителів Житомирської та Київської областей. Люди різні навіть якщо живуть в місцевостях на відстані 50-200 км. Часто існує несприйняття, ворожість до українців з іншої області. Це на рівні інкстинктів. Єдине, що може об'єднати людей з різних регіонів - спільна справа, робота, довготривалі(кілька місяців) відносини. Люди звикають одне до одного, притираються. Але тільки у випадку довготривалих відносин і тільки з конкретними людьми. Згадайте. Ви самі не часто спілкуєтесь з людьми, які живуть з Вами на одній вулиці, в одному будинку. З деякими сусідами, колегами Ви не хочете спілкуватись але часто змушені. За 20 років бачив і спілкувався з представниками практично представників всіх областей країни.

Для багатьох українців батьківщина - рідне село, місто де людина виросла, отримала освіту, вперше покохала. А також невелика територія 10-50 км навколо села, СМТ, міста, де людина народилась, виросла. 

Звичайно Ви зі мною можете не погодитись. В кожної людини свій власний досвід спілкування, стосунків з іншими людьми.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"