Інформація і ентропія

Люди мають доступ до повідомлень з різним відсотком інформації в них:
В теорії інформації системи моделюються передавачем, каналом та приймачем. Передавач продукує повідомлення, які надсилаються каналом. Канал якимось чином змінює ці повідомлення. Приймач намагається визначити, яке повідомлення було надіслано. В цьому контексті ентропі́я (точніше, ентропі́я Ше́ннона, англ. entropy, Shannon entropy) — це математичне сподівання (усереднене значення) інформації, яка міститься в кожному повідомленні. «Повідомлення» може бути модельовано будь-яким потоком інформації.

Через те, що повідомлення містять малий відсоток інформації в людей виникає розчарування в передавачах і каналах повідомлень. Люди змушені витрачати багато зусиль на видобування інформації з повідомлень. Часто вони подібні до старателів, які перемивають тони породи(повідомлень) щоб здобути грами золота(інформації).
Саме тому виникає ейфорія, коли людина нападає на золоту жилу, - передавач і канал з великим відсотком інформаціі в повідомленнях.

P.S. Якщо сайт новин буде давати 80-90% інформації в потоці повідомлень, то він потрібен. Більшість сайтів новин, телеканали зараз дають 5-20% інформації в повідомленнях.
Подивіться 30-50 хвилинний випуск новин. З всього часу, який Ви витратили на перегляд, корисну для Вас інформацію Ви отримували 1-5 хвилин максимум.
Якщо зробите систему фільтрів під приймача(глядача, читача, споживача), які людина сама зможе налаштувати, то в такому варіанті реалізації є сенс. На такому сервісі навіть можна добре заробити.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"