Приватна школа

В Україні будуються десятки котеджних містечок. В котеджному містечку на 100 будинків може проживати від 50 до 300 дітей. Забудова в Київській області створює велике навантаження на державні дитячі садочки і школи, місць бракує.

Може простіше побудувати, створити приватну школу для дітей заможних батьків? Зібрати найкращих вчителів, дати пристойні зарплати. Харчування зробити на високому рівні. Забезпечити обладнанням для класів, найкращими підручниками. Батьки готові платити 10-50 тис. грн за рік навчання дитини в приватній школі?
Якщо є 50-100 дітей для першого класу з платоспроможними батьками, то можна реалізувати проект.


Виділити ділянку в 4-8 га під школу, стадіон, їдальню, шукати інвесторів і розробляти проектну документацію. Школу можна побудувати за 2-3 роки.
В приватну школу з якісною освітою батьки возитимуть дітей навіть з Бучі, Ворзеля та навколишніх сіл. Шкільні автобуси і т.і. В США є багато приватних шкіл. В США, Великій Британії рік навчання дитини в найкращих приватних школах коштує 10-50 тис. доларів на рік. Є школи, яким десятки років.

Поштовхом до написання статті стало обговорення школи в Немішаєво



Хто з забудовників рахував бюджет будівництва дитячого садочку, школи? Скількі потрібно інвестицій?

Школа не зовсім мій профіль. Тільки сьогодні думав про це. Кілька тижнів тому писав про університет. Але потрібно починати з приватної школи, дитячого садочку. Не знаю що простіше в реалізації. Мабуть ВНЗ.
В Україні є хоч закон про незалежність університетів від держави. З школою мороки більше. Районо, перевірки, програма, харчування.


Приватна школа зможе мати власну програму підготовки учнів, свої підручники, відмінні від тих, які зараз навʼязує МОУ.

Настав час докорінно змінити освіту, а не вчити за системою, яку "вигадали римляни і греки" 2-3 тисячі років тому. І ця система майже не змінилась. Настає епоха змін!  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"