Синдром слабкого батька

В сім'ях українців історично після отримання християнства сформувалась патріархальна традиція. 
На заході України є навіть "культ батька" - слово голови сім'ї є законом для дітей, жінки.
Фрагментація еліт - наслідок боротьби природного матріархату і накинутого патріархату за владу в сім'ях, громадах, у суспільстві, в державі. Синдром "слабкого батька", який не спроможний реалізувати свою волю. Сини, які бунтують і не підкоряються батькові, - реалії сьогодення.

Втрату поваги до батьків ілюструє цитата:

"Всі його мандри починаються, коли він виходить зі спаленої Трої й виносить на собі батька. Це те, до речі, чого немає у Котляревського. Він рятує батька — це справжній герой, якому важливо ще й пошану до батьків зберегти. У версії «Енеїди» Котляревського жодної пошани до батьків ви не знайдете.


Закінчується все чим? Що у Вергілія, що у Котляревського — Еней залишається живим, і він готовий зародити нове життя, з якого почнеться потім рід перших римських імператорів. Ну а в українській традиції у Котляревського він готовий вступити в шлюб з Лавінією. В українців все має закінчитись весіллям, а у римлян – великим родом, з якого потім колись вийде імператор.«Про народне, етнічне тут йдеться ні в тому, ні в іншому сенсі. У Вергілія це пригадування великої міфологічної мандрівки, а у Котляревського — це козак, який в нурті війни думає про весілля."

Діана Клочко: «Еней — не українець у жодному сенсі цього слова»


Отже, вирішення поставленої задачі полягає у суттєвому зменшенні інтенсивності соціальних конфліктів всередині політичних організацій шляхом спрямування природної конкуренції, яка обумовлена комплексом об’єктивних причин біологічної природи і є невичерпним джерелом соціальної енергії, у кооперацію й унеможливлення її зштовхування в конфронтацію.



Фактично йдеться про необхідність вироблення та запровадження нової організаційної культури для українських політичних організацій на основі відповідної їй змінної організаційної структури, яка б охоплювала та гармонізувала всередині себе обидва виділені нами її компоненти – габітуальний та поточний, посиливши їхні сильні сторони та нівелювавши слабкі.

Як зупинити фраґментацію еліт Тарас ПЛАХТІЙ

Чому Віталій Портніков вважає, що не варто обговорювати ворожість сусідніх країн до України всі 26 років існування держави?
Румунія забрала шматок шельфу в ЧМ. Польща, Угорщина, Румунія, Росія, США та інші країни видають паспорти українським громадянам. 

РФ анексувала райони кількох областей, вбиває українських громадян вже 4 роки відкрито.
Агенти ворожих розвідок їздять і ходять по Україні, як по своїй власній без особливої конспірації і ризиків.
Чому питання війни України з кількома сусідніми країнами в 2018-2050 роках вважаєте недоречним, не на часі?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"