Соцмережі


Соцмережі виникли щоб подолати втрату зв'язків між людьми, які переїхали в інші міста, країни. Вливання грошей інвесторів у FB, twitter, OK, VK лише наслідок моделі бізнесу, яку називають стартапами. Багатомільярдний бізнес - лише приємний бонус, який отримали технократи за те, що задовільнили потребу людей у спілкуванні і зворотньому зв'язку з державами та інститутами, корпораціями. Телебачення("Жди меня") не могло задовільнити мільйони людей, які загубили знайомих дитинства та молодості, втратили зв'язки з колишніми колегами, знайомими. Адже часто через роки багато людей цікавляться як живе їх колишня, колишній. І цю цікавість соцмережам вдалось задовільнити.
Люди завжди перебували в інформаційному потоці, мозок обробляє тисячі сигналів навколишнього світу(вітер, вологість, дерева, тварини, транспорт, інші люди, здобич, хижаки, робота).
Соцмережі змушують людей концентрувати увагу на подіях і речах, які прямо їх не стосуються. Але якщо сприймати людство як ноосферу з спільним несвідомим, то нічого поганого в цьому нема. Є лише значні або незначні викривлення, маніпуляції увагою людей.
Хіба що незначні політичні, військові конфлікти отримують підвищену увагу аналогічну затемненням Сонця чи Місяця, природним катаклізмам.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"