Україна і ЄС

Зрозумійте просту річ. Світ любить сильних.
ЄС, США, ВБ за 200-400 років колоніалізму надивилась на десятки кишенькових диктаторів, іноземних маріонеток, авторитарних лідерів типу "Мугабе", " Фернандо де ла Руа" ("Лазаренків", "Януковичів", "Кучм", "Порошенків"), які за кілька років довели країну до злиднів.
Подумайте про те як в Світі і ЄС зокрема сприймають українців і Україну. Бідна країна, з якої емігрували 5-7 млн населення за чверть століття. Один з найвищих рівнів корупції, величезний зовнішній борг, найнижча середня зарплата в Європі.
В ЄС добре знають звідки статки українських олігархів, знають про рахунки "української" влади в банках ЄС. Про задекларовані мільйони готівкою у валюті.
На вулицях Києва посли країн ЄС і звичайні громадяни(туристи з ЄС) бачать дорогі автівки, які "середній європеєць" не може собі дозволити.
Пам'ятають як українців "розвели як котят", відібрали ядерну зброю в 1992-1996.
Якщо Сталіна в Європі боялись, то Хрущова, Брєжнева поважали як керівників величезної країни, гідного ідеологічного і військового суперника. Китайці, жителі Східної Європи вчили російську мову.
А хто зараз для ЄС українці? Зубожіле населення, яке вже 25 років обирає у владу корупціонерів, крадіїв, продажних суддів, прокурорів, депутатів, міністрів? Країна, яка навколішки 8 років просить кредити в МВФ?
Звичайно і ставлення до українців в ЄС, США, ВБ відповідне.
Як до жителів бідної аграрної країни, які розмовляють на pidgin English.
Англійська мова українців, навіть якщо вони прожили кілька років в США, ЄС буде схожою на українську, російську, якою в Україні розмовляють вихідці з Кавказу.
Над вимовою президента, над його англійською навіть українські викладачі посміюються. Так українська англійська завжди буде для британців, європейців, американців "мовою аборигенів не англомовної країни".
Питання не в тому, що українці розмовляють каліченою англійською з чудернадцьким акцентом.
Англійська мова китайців, індусів приблизно така сама.
В ЄС одні нації, народи поважають, ставляться як до рівних. Інші народи зневажають. З них кепкують і сміються, бо ті не спроможні навести лад у власній країні.


Європо тримайся! Ми вже їдемо! Ти ще пожалієш про безвіз!)) Отут в коментах https://www.facebook.com/michael.shchur.3/posts/873156259493524 Чоловік, схоже, на повному серйозі))
В поведінці українського правлячого класу за останні 600 років нема нічого нового.
Завжди вистачало людей, які "тримали ніс за вітром", підлаштовувались до нової метрополії, бо не мали власної потуги стати владою, жити власним розумом.
В 1430-1646 роках "модно було" вчити польську мову, приймати католицтво, шукали прихильності польських королів та шляхти.
В 1700-1990 роках вчили російську мову, ходили до московської російської церкви, їздили на поклон до Москви. Шукали прихильності московських царів, імператорів та генеральних секретарів.
З 1996 року правляча верства вчить англійську мову і за порадами їздить до Вашингтону, Лондону, Брюсселю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"