На Волині копачі бурштину штурмувала прикордонний підрозділ


Однак близько 19 години 10 липня біля підрозділу почали збиратися місцеві мешканці кількість яких постійно зростала. Вони вели себе агресивно та висловлювали погрози у бік правоохоронців та вимоги відпустити їхніх односельчан. До місцевих мешканців вийшли представники Держприкордонслужби, МВС та прокуратури та спробували пояснити неприпустимість таких дій.
Після встановлення осіб затриманих та складання процесуальних документів правоохоронці дозволили їм покинути підрозділ, однак власник трактора вимагав повернути йому транспортний засіб та мотопомпу.
О 21 годині біля підрозділу вже перебувало до 100 агресивно налаштованих осіб, які все активніше висловлювали вимоги віддати власнику затримане майно. Спроба голови Селищної ради вгамувати натовп закінчилася для неї численними тілесними ушкодженнями.
Близько 23.30 години розігріті алкоголем чоловіки з числа місцевих мешканців почали закидати підрозділ камінням та ламати паркан. В результаті побито вікна в будівлі підрозділу, пошкоджено службовий автотранспорт, зламали ворота та частково огорожу. 
З метою припинення незаконних дій прикордонники змушені були здійснити вгору більше 10 попереджувальних пострілів з пристрою для відстрілу гумових куль. Однак це лише на деякий час зупинило нападників та вже о 1 годині вони знову здійснили спробу захопити підрозділ.

На Волині група місцевих копачів бурштину штурмувала прикордонний підрозділ, намагаючись повернути засоби незаконного видобутку

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"