Війна і окупація

Поясніть будь ласка цивільним по радіо, телебаченню як вести себе в окупації!
Як реагувати на одиночні постріли, коротку чергу, дві короткі або довгу чергу. Як поводити себе на вулицях, при зустрічі з патрулем. Порада не підходити до людей зі зброєю гарна, але тисячам українок і українців доведеться стикнутись з російськими військовими на вулицях, на власниних подвір'ях, у житлі. Як поводитись ніхто не знає, ніхто не вчить. Зрозуміло, що універсальні поради не завжди спрацьовують. Настрій окупантів може змінюватись, ставлення до місцевого населення теж.
 Яких вибухів і звуків варто остерігатись, а яких ні. Прокрутіть звуки пострілів та вибухів гладкоствольної артилерії, танків, градів, літаків, вертольотів. Щоб люди знали хоч приблизно наскільки небезпечно те, що чують в містах, селах, в лісах.

Якщо одиночні постріли в сторону, над головою, то це привернення уваги. Коротка черга "з'їбись нахуй", "не підходь", не маяч, звали.
Дві короткі це вас вже хочуть завалити, падайте, повзіть в укриття, тікайте городами, сховайтесь за рогом, прикрийте важливі органи наплічником, тощо.
Якщо по вулиці обхід будинків, квартир, перевірка документів, то краще відкрити хвіртку, двері, бо вивалять, зламають замки, постріляють по вікнам, розіб'ють.
Зазвичай цивільних не чіпають.
Але це не працює, коли їм добряче "навалили" вчора ЗСУ, або займаються мародерством.
Ваша мета вижити сьогодні і в конкретній ситуації, а не корчити героя.
Зустріч з мародерами теж реальність в окупації. На жаль, порад не маю.
Що чув, перевіряв, те написав. Якщо знаєте більше, маєте досвід, то доповніть, напишіть власні поради.
P.S. Пересуватись по місту, селу в одязі яскравого кольору(червоний, жовтий, білий, рожевий), або мати наплічник, пакет яскравих кольорів. Щоб військові швидко і здалеку відрізняли і розуміли, що бачать цивільних. Зазвичай людей не чіпають, не займають.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"