Конституція, держава і податки

Звідки цей #дискурс: "сплачені #податки - наші #гроші"?
Ще з князівських, царських, імперських, радянських часів зібране полюддя, данина, продразвьорстка -  це гроші і майно тих, кому Ви їх віддали. Це ніби Ви віддали гроші бандитам, рекетирам і продовжуєте чомусь вважати своїми!
Великої різниці в системі збору данини за тисячу років не відбулось.
Ви віддали гроші князю, царю, імператору, державі, чиновнику, і це вже їх гроші.
Хто просуває в українському суспільстві хибне уявлення, що влада - це слуги населення, народу? Адже так ніколи не було! Як в радянську добу, так само і в період незалежності.
Якщо б #влада в країні належала народу, то не було б потреби двічи, тричі влаштовувати революції, перевороти та повстання проти влади, керівництва держави!
Це в США або інших країнах "заходу" інша система, інший суспільний договір.
В Україні досі діє радянська система  "стаціонарного бандита". Чому люди досі вважають, що держава їм щось винна за сумлінну сплату податків?
Здається в цьому головне непорозуміння "прогресивної частини суспільства" і держави. Чомусь #революціонери вирішили, що вони живуть в демократичній, сучасній країні, де держава збирає податки для витрати їх на потреби населення. Що потрібно і можливо контролювати чиновників, депутатів у витраті коштів. Влада, чиновники витрачають гроші насамперед на себе, вдовільняють власні бажання, обслуговують свої проекти.
Так є певна риторика. Але коли хоч один чиновник, депутат, суддя, міністр, президент визнав офіційно, що він "слуга народу"? Де в конституції розділ, який це проголошує?
Де в конституції записано, що податки мають витрачатись в інтересах народу, населення?
Є тільки ст. 67 "Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом."
Хто такий цей "кожен"?  Громадянин США, ЄС, України чи іншої країни, кожна людина на планеті? Яким законом?
Кому сплачувати? З статті 67 Конституції України не зрозуміло хто кому має сплачувати податки.
В Конституції щось записано про те, хто має право витрачати податки? Кому належать зібрані податки.
Є стаття 95 про "бюджетна система України будується на засадах справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства".
Ви вірите у #справедливість, неупередженість, відсутність природного бажання збагатитись депутатів, міністрів, президента та решти чиновників?
Невже попередній досвід, історія нічого не вчить. Адже в існуючій системі прізвища не грають принципової ролі.
#Конституція, #закони і #держава з часом трохи змінюються. Але чи змінилась їх сутність? Якщо за тих самих Конституції і законів виник "диктаторський" #режим, то де запобіжник неповторення цього у майбутньому?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"