Узурпація влади

Уважно передивіться відео з 26 по 30 хвилину.


Владу завжди захоплюють за допомогою зброї. Другого не дано. Це основа ієрархічної системи влади протягом тисячоліть від царів, імператорів, королів 4-1 тис. до н.е. до наших днів.
Отримання влади, виборювання влади, захоплення влади - природний процес для держав, народів. Узурпація влади - побічний результат правління будь-якого правителя або правлячої групи.

Все як і в 1647-1709 рр.
Частина еліти готова правити самостійно, а частина шукає зовнішнього покровителя, чужу армію. Вірить іноземцям і зраджує власному народу. Душить здорові починання, об'єднується з іноземцями проти внутрішніх ідеологічних супротивників. За допомогою "варягів" захоплює владу в Києві, а потім безславно все втрачає. 


Так само все було 1917-1920. 
Апологети іноземних теорій соціал-демократії Петлюра, Винниченко та зрадники(Юрій Коцюбинський, Троцький) спочатку запросили німців, більшовиків, а потім скинули Скоропадського. Але не змогли втримати владу, захистити країну від ворогів. Поляки і московити окупували на 20 років країну. Блазні втекли в Париж, зрадники поїхали в москву. 
Українці пережили чергову руїну, голодомор. 

Проблема в наявності значної кількості князів, "старшини", еліти, правлячого класу яким  зручно жити під зовнішнім управлінням або використати іноземні війська для вирішення внутрішніх конфліктів.
Це небажання самим облаштовувати власне життя, творити свою долю, правити власним народом, самостійно відповідати на виклики часу дорого коштувало українцям(їх предкам) за останні 1200 років.

Сама постановка питання про зовнішнє управління після 800 років життя в стані колонії, окупованих земель не дивує. Адже окупанти і імперії фізично знищували еліти, всіх хто був здатен на спротив зовнішньому управлінню, міг повстати проти метрополій.

Німці, росіяни, поляки, грузини, євреї, американці, китайці, корейці чи інші варяги збудують за нас нашу країну?

Ми знову перед тим самим історичним іспитом на існування еліти і спроможність до самостійного життя.
Державами і країнами правлять військові, банкіри, науковці, письменники.

Саме ці "касти" національних еліт винищують або схиляють до співпраці окупанти й колонізатори всіх часів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"