Українці і революція

В Україні проживає не більше 30 млн людей. Може буть навіть 29 млн.
Без Криму, без окупованих східних територій, без 7 млн заробітчан. (А лише минулого року до Польщі виїхало понад 1 млн осіб, що дало змогу Варшаві відкараскатися від брюссельських квот на мігрантів).
Але з журбою радість обнялись. У 30-мільйонній Україні власне українці складають не менше 90%. Україна - моноетнічна держава.
Хочете спростувати? Проведіть перепис.
Rostyslav Martynyuk

Так, з певної точки зору це погано для держави, країни.
Але погляньте глобально. Після подій 2004-2016 років українці з закордону стали ідентифікувати себе українцями. В наступні 100 років ця ідентифікація буде лише підсилюватись. Згадайте ірландців, поляків, басків, тибетців, кубинців, курдів у 19-20 століттях.
В світі завжди є мода на революцію. Революціонером бути модно і престижно. Нація, країна, народ, які проходять через етап революції, катарсису стають цікавими іншим народам планети Земля. Революціонери викликають цікавість, ними захоплюються, їх копіюють.
Для Світу і народів відкриття українців як народу нації співмірне з відкриттям асирійців, майя, ацтеків.
Але якщо вищезгадані народи зійшли зі світової сцени багато століть або навіть тисячоліть тому, то українці є сучасниками.
Тому з подальшим успіхом революції інтерес народів до українців і України зростатиме. В Україну їхатимуть туристи щоб відчути себе у вирі революції, стати учасником глобальних і епохальних процесів. Як свого часу їхали до США.


У мовному просторі триває "мовна революція".
В інтернет-просторі України 26 років домінувала російська мова через велику кількість росіян і російськомовних ІТ Києва та інших русифікованих міст. В останні 10 років ситуація почала повільно змінюватись, особливо сильно в останні 3 роки з початком війни.

В Києві, Харкові, Дніпрі, Донецьку, Луганську, Криму, Одесі багато російськомовних українців. Але вони вчать українську мову і переходять на неї. Єгор Соболєв, Петро Порошенко, Віктор Янукович, Микола Азаров, Леонід Кучма, Роман Скрипін - лише кілька яскравих прикладів, українців, які були 20-30 років тому російськомовними, але свідомо вивчили українську і перейщли на неї в публічному просторі. Багато колишніх російськомовних українців стають україномовними навіть в колі сім'ї. Батькі розмовляють російською, а діти 10-45 років вже українською.
Близько той час, коли іноземці з Америк, ЄС, Африки та Азії вивчатимуть українську мову як в 18-19 століттях вчили французьку, іспанську, а в 20-21 столітті англійську.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"