Кращі іноземні товари, спеціалісти. Експати і феномен Global Ukrainians

Патерн в суспільній свідомості про якість імпортного і неякісне вітчизняне почав працювати ще у 1980-х за СРСР. В електроніці, легпромі для цього були причини, в той же час сарафанне радіо значно підсилювало ефект.
Українці перебувають під впливом цієї інформаційної операції, яку підтримують імпортери. Кому вигідно? Отож.

Загалом поширена психологічна практика. Ще 200-300 років тому будь-який іноземець вважався розумнішим, більш кваліфікованим за "свого". Для багатьох народів навіть зараз краще іноземний лікар, психолог, економіст, консультант, тощо. Саме тому існує такий феномен як ‪#‎експати‬.
Чого вартий лише "грузинський" феномен в українській політиці за останні 2 роки. Так грузини змогли в себе щось змінити. Але в Україні вони не зможуть змінити роками напрацьовані ментальні схеми, звички, спосіб життя 30 мільйонів українців.

За 25 років, а скоріш за 150 років 3 хвилі української еміграції 1848-1900, 1914-1922, 1991-2016 сприяли появі в іноземних країнах такого феномену як українські експати.
Більше про успішних українців за кордоном можете дізнатись з проекту Global Ukraine

Резолюція ІIІ Форуму Global Ukrainians


Катерина Крук, громадська активістка і політолог, сказала: “Найбільша проблема співпраці з посольствами у швидкості реакції. Дуже часто медіа не подають вчасно важливих подій. Роль глобальних українців у можливості поширювати цю інформацію швидше локально. Глобальні українці виконують роль інформаторів про Україну. Глобальні українці можуть собі дозволити значно більше, ніж офіційні представники!
Прес-реліз

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"