Люди і дерева...

Коли європейці вперше висадилися на острові Пасхи, він являв собою голі скелі, де жили виснажені та вічно голодні люди. За пару сотень років до цього острів був покритий лісами, а населення вважалося досить заможним, ситим і гордим, про що свідчить суперництво кланів у встановленні величезних кам'яних бовванів. Ліс давав людям фрукти і горіхи, деревину для будівництва та опалення, безліч різноманітних матеріалів. А ще ліс — це птахи. А ще ліс — це каное, а каное — це риба. Ну і тощо, тощо. Всього цього були позбавлені останні покоління аборигенів, які жили на голих скелях.
Яка дивна і жахлива катастрофа спіткала остров'ян? Над цією таємницею дослідники ламали голову не менше, ніж над таємницею кам'яних велетнів. Однак сьогодні всі таємниці острова Пасхи розкриті. Відповідь на питання про те, куди поділися ліси, виявилася дуже простою: їх вирубали.
Наслідком цього стало катастрофічне скорочення населення, зниження якості життя, зупинення культурного розвитку, злидні та страждання.

Причина трагедії людей з о. Пасхи банальна як і більшості островів, континентів, міст планети.
Люди, коли їх стає багато на певній території, генерують на порядок більше негативної енергії(конфлікти, стреси, тощо).
Дерева переробляють негативну енергію людей, відбувається постійний обмін між людьми і рослинами.
Коли людей мало (до 500-1000 на км2) дерева, рослини витримують негатив. Коли щільність людей перевищує 1-3 тис. людей на км2 і суспільство генерує багато негативної енергії, то дерева не встигають переробляти негатив, хворіють і помирають...
Ось і все, проста причина зникнення лісів, виникнення пустель там, де сотні і тисячі років жили люди...
Україна в точці біфуркації, але негативна енергія підсилюється тим, що люди вирубують ліси, в певний момент процес стане невідворотним...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"