Валентин Наливайченко: "Вони розказують нам з московських ресторанів..."


На початку червня у Миколаїві було затримано кілька десятків осіб, точніше - 47, які займалися диверсійною діяльністю. Ще раніше, в квітні, в Одесі - ще 50. Ви заявили про ліквідацію організації, котра мала стати "Народною радою Бесарабії". Що це було із боку агресора - спроба нової хвилі "Руської весни" чи просто їх планова підривна діяльність, яку вони ведуть постійно?
Це завчасно підготовлені - ще за часів Януковича - законспіровані збереження зброї, підготовлені кілери, вибухотехніка, колишні ветерани різних війн, мається на увазі сучасних війн (афганської, чеченської і інші), підготовлені провокатори, так звані проросійські організації. Це був надзвичайно небезпечний державний заколот, який планувався - я наполягаю на цьому як голова СБУ - з 2013 року. Проте, цей заколот був приведений в дію тільки зараз, під час річниці трагічних подій в Одесі. На 2 травня було заплановане відокремлення з резонансними вбивствами, вибухами, захопленнями,тобто тим, що було в Криму, а згодом і в Донецьку й Луганську. СБУ декілька хвиль зачисток провела до 2 травня, не чекаючи нікого й нічого. Нас рішуче підтримала прокуратура, за що ми їй дуже вдячні. Результатом трьох хвиль зачистки було затримання 50 людей, в тому числі двоє кілерів, ну і все інше, що ми доповідали суспільству. Ми випередили вбивства й інші провокації, в тому числі підриви мостів. І головне, що заарештували саме бойові групи, а от координатор в адміністрації президента Росії, який все це організовував, поки що нами недосяжний.
Назвіть прізвище координатора. 
Ардзинба Інал - це помічник Владислава Суркова, про якого ви так правдиво написали ще раніше. 
Але повернемося до нашої теми. В Миколаєві та Херсоні не було такої серйозної спроби підготовки заколоту - можливо, Янукович не встиг. Але віртуально і провокативно «мавпування» ситуації Одеси або Донецька, або Луганська було задіяно, і плани такі були. Виконавці - комуністичні осередки Херсонщини і Миколаївщини, тобто люди, які до цього часу марять концтаборами і бачать себе конвоїрами, привели в дію механізм і почали створення віртуальних подій. Цікаво, що сепаратистське зібрання відбулося в піцерії, де 47 молодих людей ( з них семеро чітко розуміли, що вони прийшли не піцу їсти) отримали гроші за те, щоб зняти постановку і переслати на звіт до «Russia Today».
Найбільше, що нас турбує саме зараз – злочини проти людяності, які чиняться терористами, скоєння яких інструктує і фінансує Росія. Злочини ці мають конкретні назви. Перше – розстріли і тортури людей, незалежно від того, з якого боку вони захоплені. Друге – работоргівля, особливо українськими жінками, які залишились в Донецькій і Луганській області. Це один з найбільш небезпечних наразі злочинів. І в цьому їм сприяють всілякі поплічники і найманці з Осетії та інших східних регіонів Росії. Работоргівля дійшла до Китаю.
Крім того, торгівля зброєю, вибухівкою, незаконне потрапляння через захоплений Росією і російськими військами український кордон. Справжній кордон, міжнародний. Ось вам правдива оцінка СБУ. А всі заяви політиків, в тому числі, яких ви згадували, російських - заяви для того, щоб прикрити і приховати ці злочини, це жахливе звіряче обличчя чорної діри під назвою Новоросія. Що треба в цій ситуації робити? Ну, в принципі, сценарій відпрацьований, і сумнівів в нас немає: як тільки безпека на українсько-російському кордоні відновиться, ми зупинимо зброєю і работоргівлю.

 Валентин Наливайченко: "Вони розказують нам з московських ресторанів..."

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ІДЕОЛОГІЧНІ ОСНОВИ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛІЗМУ Юліян Вассиян

НАШ ФОРМАТ ВДЯЧНОСТІ

Світогляд. Осип Бойдуник "Національний солідаризм"